Увага! В офісі “Патріоту України” знайшли вибухівку, є затримані


Сергій Бевз
Щойно в офісі організації “Патріот України”, що у м.Васильків, СБУ провела обшук. Вилучили вибухівку, заклики знести Леніна і погрози у бік президента. Є четверо затриманих: депутат Васильківської міської ради, голова комісії з питань молоді і спорту Сергій Бевз (Сполох), співзасновник спортивного товариства “Соловейко” ім. Р.Шухевича Віталій Зателепа і ще двоє хлопців.

зі слів Олени Білозерської: «Про це мені повідомив “патріотівець” Володимир Шпара. Він запевняє, що вибухівку і фальшиву листівку з погрозами підкинуто, і я йому вірю. Для того, щоб тримати вибухівку в офісі організації, що має репутацію радикальної, треба бути божевільним. Я цих хлопців знаю – вони не божевільні.» Значить, вибухівку справді підкинули – якщо не самі СБУшники, то якийсь провокатор безпосередньо перед їхнім візитом.

Постанови на обшук, каже Володимир, в СБУшників не було, вони заявили, що приїхали на виклик – анонімний дзвінок, і це або підстава з боку СБУ, або з боку цього аноніма.

Затриманих повезли в обласне управління СБУ, що біля метро “Арсенальна”.

UPD. Трохи подробиць: http://sna.in.ua/archives/10507

 

UPD (17:05). На цю хвилину затримані патріотівці відмовляються давати свідчення без адвоката. Адвокати прямують в обласне управління СБУ. До слова, на момент затримання і проведення обшуку адвокатів на місце події не допустили.

UPD. Завтра, 23 серпня, усіх патріотів запрошують на термінове засідання Комітету визволення політв’язнів з приводу арешту хлопців. 19:00, вул. Ярославів вал, 9.

UPD. Прес-служба СБУ заявила, що хлопці готували теракт на День Незалежності. ІМХО, це маячня.

UPD (19:20). Новини від Володимира Шпари. Затримані знаходяться за адресою: проспект Перемоги, 55/2. До них не допускають адвокатів.

UPD (19:33). Увага! Щойно було затримано Володимира Шпару (Гуманіста), який досі передавав мені інформацію про затриманих. Ці відомості від Ігоря Мосійчука. Один із затриманих хлопців – неповнолітній.
-

інформація з першоджерела, особистого блогу та сайту незалежної журналістки Олени Білозерської : http://www.bilozerska.info/?p=1982 та http://bilozerska.livejournal.com/495239.html

Шановні земляки! Я думаю для всіх уже зрозуміло що подія досить таки резонансна та «знакова» у масштабах всієї країни. Тому прошу бути не байдужими прийняти участь у обговоренні та висловитись як на нас на ресурсі так і на першоджерелах! Особисто я теж схильний вірити Володимирі Шпарі і вважаю це спланованою ПРОВОКАЦІЄЮ! І ще думаю що це може бути тільки початок подій… основна реакція як суспільства так і самої ГО «Патріот України» цілком можлива не пізніше 23-24 серпня...

34 коментарі

коментар було видалено
Андрій Гамаль
Організації стало відомо, що наразі відбуваються допити затриманих побратимів. Допити відбуваються без адвокатів. Затриманих б’ють і вимагають дати покази проти себе і Організації. Зі сторони службовців СБУ йдуть постійні погрози.
sna.in.ua/archives/10512
Святослав Вишинський
Із замітки Дмитра Корчинського на «Facebook»: "?«Терористiв» з Патрiоту Украiни вiдпустили, крiм одного. Слава Боговi, CБУ в нас ще не пiдкидае торби з селiтрою до пiдвалiв житлових будинкiв, як це було модно в ерефii. Свого часу охранка теж так загралася в полiцейськi провокацii, що для розвитку сюжету пiдговорили свого агента стрiляти в Столипiна (у вереснi cтолiття вбивства). Я б на мiсцi Aзарова поостерiгся".
Святослав Вишинський
«Десятки молодих людей у білих масках пікетували СБУ в Харкові, вимагаючи звільнити активістів „Патріота України“ та погрожуючи перейти до радикальніших заходів, включаючи акції громадянської непокори. <...> Дорогою до СБУ протестувальники викрикували гасла і запалювали димові шашки просто на проїжджій частині центральної вулиці Харкова. Утворилася автомобільна пробка. Дійшовши до обласного управління СБУ, активісти зачитали свої вимоги і закидали будівлю димовими шашками та яйцями. Протестувальники вимагали свободи „васильківським терористам“, вибачень від прес-секретарки СБУ Марини Остапенко за наклеп і оголошення імен „замовників репресій проти патріотів України“.» («Праві атакували СБУ в Харкові яйцями та димовухами», «Tochka. Новини», 27 серпня 2011 р.)
Святослав Вишинський
Відео події із сайту Соціал-Національної Асамблеї:

Святослав Вишинський
За повідомленням СНА, на провідника організації «Патріот України» Андрія Білецького відкрита кримінальна справа.
Святослав Вишинський
«Сьогодні в Донецку активісти організації Патріот України намагалися провести акцію на підтримку політв’язнів. Проте акція так і не відбулася – міліція без жодних пояснень чи попереджень кинулася на мітингувальників… На разі майже усіх учасників акції затримано». («У Донецьку заарештовано майже усіх учасників акції на підтримку політв'язнів», «Перший мистецький портал», 17 вересня 2011 р.)
Святослав Вишинський
«З'ясовується, що дочка стрільця-нападника працює у Верховному суді. Тому міліція не збирається розслідувати стрілянину, що учинив Сергій Колесник, а також його висловлювання образливого характеру щодо українців та України як таких, що порушують другий пункт статті 109 Конституції України. Натомість слідчі намагаються інкримінувати хлопцям пограбування та замах на вбивство замість самооборони». (Олена Білозерська, 19 жовтня 2011 р.)
Святослав Вишинський
У Мережі розміщено додаткові відео-матеріали про збройний напад на активістів громадської організації «Патріот України» в Харкові 23 серпня від ТСН:



— та харківського телеканалу ОТБ:

Андрій Гамаль
так я це вже бачив, безперечно ці події пов'язані між собою
Святослав Вишинський
За інформацією Соціал-Національної Асамблеї, при повторному обшуку ввечері, 30 серпня, в харківському офісі організації «Патріот України», «працівник міліції <...> поклав при всіх білий пакет із 16-ма бойовими набоями» в одному з приміщень. Коротко: патріотам підкидають зброю.
Святослав Вишинський
"… У Харкові затримано двох активістів Організації “Патріот України” та Соціал-Національної Асамблеї — Ігора Михайленка та Віталія Княжеського. Їх перевели у підозрювані у справі стрілянини біля харківського офісу і затримали. Стає очевидно, що українофоб, що відкрив стрілянину, — заодно із репресивними органами і діяв згідно їхнього плану. Він зараз проходить у справі як постраждалий". (Олена Білозерська, 12 жовтня 2011 р.)
Святослав Вишинський
Новини на Gazeta.ua: «У Харкові представники Служби безпеки взяли штурмом офіс організації „Патріот України“.» (11 листопада 2011 р.) «На голову організації „Патріот України“ Андрія Білецького був скоєний замах. Йому влучили у щелепу та великий палець правої руки. <...> Проведено дві операції по вилученню куль. Перша вилучена зі щелепи — вона влучила у кістку. Друга куля поламала великий палець на правій руці». (24 листопада 2011 р.)
Святослав Вишинський
Репортаж АТН про штурм офісу громадської організації «Патріот України» в Харкові:

Святослав Вишинський
Репортаж медіа-групи «Объектив» про замах на провідника Харківської обласної громадської організації «Патріот України» Андрія Білецького:

Святослав Вишинський
За повідомленням веб-сайту Соціал-Національної Асамблеї, «27 грудня, близько дев’ятої години вечора, біля під’їзду власного будинку було затримано Головного Провідника Організації “Патріот України” та СНА Андрія Білецького. <...>… Андрію Білецькому інкримінують злочин за статею 187.2 (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб)».
Святослав Вишинський
Програма «Zнак Оклику» на телеканалі ТВi від 12 вересня «Васильківські „терористи“»:

Святослав Вишинський
"… У жодній країні світу, за жодних умов, жодна спецслужба не дозволила би собі нехтувати елементарними правилами безпеки, вилучаючи реальну, а не удавану вибухівку. І виносити її з офісу терористів голіруч могли собі дозволити лише повні невігласи, які тримають за повних ідіотів громадян, чий спокій вони покликані оберігати". («Антитерор від генерала армії Хорошковського», «Українська правда», 14 вересня 2011 р.)
Святослав Вишинський
Історії з пошуком терористів-«підривників» знайшли несподіване продовження в Криму, де затримано голову Сімферопольської міської організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода»: «Близько 5-ої ранку співробітники СБУ оточили будинок, в якому я живу, заявили сусідам, що здійснюють затримання терориста, котрий підриває будинки та належить до „небезпечної нацистської партії“ „Свобода“. Згодом влаштували штурм помешкання, „маски-шоу“, затримання, допит в СБУ. Як виявилося пізніше, мене допитували в якості свідка у „справі запорізького Сталіна“. (»СБУ заявила, що керівник Сімферопольської «Свободи» причетний до терористичної діяльности. У якості доказу вилучено партійне посвідчення", «Свобода», 15 вересня 2011 р.)
Андрій Гамаль
Свят, тут у тебе бачу нібито «театр одного актора» )) нажаль спільнота не прислухалась до мого заклику, сподіваюсь хоть читає… але мовчки, чомусь ((
Дякую що так жваво підтримуєш тему, наразі відео «Zнак Оклику» викладене тобою прийшлось в нагоді і О. Білозерській, вона там знайшла навіть фрагменти зняті нею особисто ))
Святослав Вишинський
Коментарі в цьому дописі вже фактично виконують функцію оновлення новин по темі — і немає значення, чи коментує хтось інший, чи ні. Натомість інформаційна підбірка формується більш ніж наочна.
Святослав Вишинський
"… Підсудні у справі так званих “васильківських терористів” І. Мосійчук, В. Шпара, С. Бевз вважають, що особи, які телефонували В. Шпарі на його телефон (цей номер використовувався як контактний і розповсюджувався в Інтернеті та на листівках “Патріот України”) є провокаторами, які співпрацюють з співробітниками СБУ, які розробляли активістів організації “Патріот України”. Як відомо старшим з співробітників СБУ, які цим займалися, тобто “курують” національно-патріотичних рух на Київщині є оперуповноважений Київського обласного управління СБУ Дмитро Єрмакович. У тому, що він сам займається “разработкай” активістів ГО “Патріот України” та інших національно-патріотичних сил Київщини Дмитро Єрмакович зізнався сам під час своєї розмови зі свідком у справі так званих “васильківських терористів” Юрієм Бойком, які журналісти ТВІ записали прихованою камерою".

"… У матеріалах кримінальної справі так званих “васильківських терористів” відсутні рішення суду на прослуховування мобільного телефону Володимира Шпари. З чого захисники підсудних роблять висновок, що працівники СБУ незаконно прослуховували і фіксували телефонні розмови Володимира Шпари та інших членів організації “Патріот України”."

(«СБУ провокувало „васильківських “терористів» на знищення пам'ятників Леніну в Київській області", Соціал-Національна Асамблея, 3 березня 2012 р.)
Галина Дичковська
Щоб по суті щоь коментувати, треба мати доступ до фактажу. Ймовірно, ні в кого нема. А так… ЩО тут скажеш. Всі знають, що живем в країні, де «Был бы человек, а дело найдется».
Ігор Гамаль
Репортаж ТСН: “Васильківські терористи” не визнали своєї причетності до підготовки терактів
Святослав Вишинський
На «YouTube» оприлюднено документальний фільм журналістки Олени Білозерської про т.зв. «васильківських терористів»:

Святослав Вишинський
«В Киеве задержали главного идеологического референта организации «Патриот Украины» и Социал-национальной ассамблеи харьковчанина Олег Однороженко. Об это сообщает УНИАН со ссылкой на сайт Социал-национальной ассамблеи. В СНА отмечают, что Однороженко был задержан «при неизвестных обстоятельствах» 5 июля вечером. Сообщается, что Однороженко уже этапирован в Харьков, но обвинения, которые ему выдвигаются, организации пока неизвестны». («Левый Берег», 6 июля 2012, 18:47)

N.B. Олег Однороженко — доктор історичних наук, старший науковий співробітник Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського Національної академії наук України, автор наукових монографій і ряду публікацій у журналі «Український тиждень».
Святослав Вишинський
«У МВС вже заявили, що Олег Однороженко обвинувачується за 296 статтею кримінального кодексу (“Хуліганство”). Також у міліції заявили, що доктор історичних наук та ідеологічний референт Соціал-Національної Асамблеї Олег Однороженко, нібито, укривався від слідства...» «Олег Однороженко проживаючи у Києві не отримав жодну повістку, продовжував організаційну та наукову діяльність. За час, нібито, укривання від слідства встиг дати десяток інтерв’ю українським та іноземним ЗМІ (BBC, Інтер та інші), виступав на всеукраїнському радіо… Не схоже на поведінку людини, котра “укривалася від слідства”. Резон міліції у тому, щоб мати більше причин перед судом дати Олегу Однороженку санкцію у вигляді тримання під вартою». (СНА, 08.07.2012)
Святослав Вишинський
"...9 липня, у Київському районному суді міста Харкова відбулося судове слухання по мірі запобіжного заходу над доктором історичних наук та Головним ідеологічним референтом Олегом Однороженком. Суд проходив у закритому режимі. Слідство вимагало дати санкцію два місяця тримання під вартою у СІЗО. Сторона захисту вимагала відпустити свого підзахисного, мотивуючи тим, що на утриманні Олега Однороженка перебувають батьки пенсіонери (батько – інвалід), двоє дітей та вагітна дружина. Суд виніс рішення продовжити термін перебування Однороженка в ІТТ до 10 діб для збору характеристик, після чого буде повторний суд по мірі запобіжного заходу". (СНА, 09.07.2012)
Святослав Вишинський
«Когда речь идет о личности исключительных, как волевых, моральных, так и интеллектуальных качеств, лично для меня не имеет никакого значения идеологом какой именно политической силы он является. Арест этого человека, является особым и требующим особого внимания случаем. В наше путанное время, отмеченное таким количеством уголовных дел с неофициальным знаком „политическое“, действительно и в полноте политическими, являются как правило неполитические узники; Виталий Запорожец, отец и сын Павличенко, Нежинские робингуды и т.д…

Так вот, Олег Однороженко, является представителем того самого, классического, (просто из книжек), вымирающего вида, основная характеристика которого, гласит — что Политический это политический. Из идеи в действие, но не наоборот, из неизвестно чем руководствующегося действия — иногда в идею. Это формула абсолютного революционера, и в данном случае мы имеем дело с ее носителем. Камень, кристалл, и никакой оскомины там внутри, когда ты имеешь дело с этим именем. Он родом из идеи, и он носитель идеи. Больше ничего. Чего бы не навесили на этого человека, это априори смешно. Если в негативе искать позитив, то именно его арест придает всей сумме сидящих сейчас в СИЗО представителям его организации (Олег девятый в этом списке) строго политический характер и политическую мотивацию».

(Игорь Гаркавенко, «Facebook», 14.07.2012)
Олег Тудан
«Когда речь идет о личности исключительных, как волевых, моральных, так и интеллектуальных качеств, лично для меня не имеет никакого значения идеологом какой именно политической силы он является.»

Гаркавенко продуцирует ересь — даже если абстрагироватся от политического курса «Патриота Украины» и полностью сосредоточится на этой фразе, становится очевидно, что ему все равно, фашист перед ним или гомо-либерал — главное, чтобы «человек был хороший». Это восхищение «волевыми и моральными» качествами может проканать в юности, когда любая сильная личность вызывает восхищение, но взрослый человек такой фразой попросту расписывается в том, что он латентный носитель девизов «Украина для украинцев» и прочая.

Я теперь отчетливо понимаю, почему у братьев Шеленко, черновицких активистов УНА-УНСО начала 2000-х, на одной стене комнаты висел портет Геббельса, а напротив, на другой — Эрнеста Гевары. Это не идеологическая каша в голове, это то самое «восхищение волевыми качествами».
Святослав Вишинський
"...16 липня, відбувся суд по мірі запобіжного заходу щодо доктора історичних наук та Головного ідеологічного референта організації “Патріот України” та Соціал-Національної Асамблеї Олега Однороженка. Не дивлячись на поруки восьми народних депутатів, на відмову ряду осіб від претензій до Олега Однороженка, на всі позитивні характеристики, Олегу Однороженку, фактично безпідставно, дали два місяця СІЗО як міру запобіжного заходу". (СНА, 16.07.2012)
Святослав Вишинський
«У політв’язня, Головного ідеологічного референта організації “Патріот України” та Соціал-Національної Асамблеї доктора історичних наук Олега Однороженка сьогодні, 7 серпня, народився син! <...> Олег вже має двоє донечок...» (СНА, 07.08.2012) N.B. На даний момент науковий співробітник Інституту української археографії та джерелознавства НАНУ Олег Однороженко ув'язнений у Харківському СІЗО.
Святослав Вишинський
«На захист та підтримку політв’язнів постійно потрібні гроші. Щомісяця на адвоката для кожного політв’язня потрібно приблизно 4000 гривень. Також на передачі щотижня на кожного ув’язненого потрібно від 500 до 1000 гривень. Тобто на місяць на 1 людину в СІЗО потрібно 3000-4000 грн. Батьки і родичі політв’язнів витрачають останні гроші, щоб допомогти патріотам.

Гроші на допомогу політв’язням надсилати на картку дружини лідера організації: картка Приватбанка № 5577212302492155 або № 6762462057775725 (Білецька Юлія Володимирівна, тел. для довідок 067-9057009). Поповнити картку можна в кожному відділенні Приватбанку (через оператора чи термінал). При поповненні з іншого банку: Приватбанк, МФО 305299, ЕГРПОУ 14360570, номер рахунку 29244825509100, призначення: поповнення картки № 6762462057775725, Білецька Юлія Володимирівна ІНН 3041401461».

(Інформація з веб-сайтів Соціал-Національної Асамблеї та громадської організації «Патріот України»)
Святослав Вишинський
«Webmoney рахунок допомоги політв’язням “Патріоту України” та СНА: Z169880840889 (долари), R483571799306 (рублі), U289731858610 (гривні), E342437800765 (євро)». (Інформація Соціал-Національної Асамблеї)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте